torsdag 3 mars 2011

Gröna tak- bli skattesubventionerade?

I Tyskland är gröna tak skattesubventionerade. Baguetter är subventionerade i Frankrike. Nytta det också, men vinster för naturen är värt väldigt mycket med tanke på att vi vet att jordens polarisar långsamt smälter.

I San Diegos botaniska trädgård hade de en visningsträdgård som var anpassad speciellt för barn. Där visade de gröna tak och det gjorde de även i en annan del av trädgården där de även upplyste människor hur de kan anlägga sin trädgård så att den är brandsäker, eftersom bränder orsakar förödelse var eller vart annat år i Kalifornien. Det är exemplelvis bra att odla växter som innehåller mycket vatten, som exempelvis suckulenter. Adressen till San Diegos botaniska trädgård är http://www.qbgardens.org

Tillbaka till ämnet, gröna tak. Om du odlar växter på ditt hustak eller garagetak så sugs regnvatten upp och utsläpp av koldioxid tas upp av de växterna. Du kan dessutom på en fin blomning som ger ett extra värde till din trädgård och ditt hus. Det kan dock krävas en stege eller ett välplacerat fönster för att titta på just det. Det finns särskilda moduler att köpa som innehåller ett substrat och där kan du få reda på vilken vikt dessa har då växterna är planterade och har tagit upp den mängd vatten de vill ha.Moduler finns till salu här http://www.greenroof.se/data/archive/media/Stor-Broschyr-2005-sv.pdfInga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...