måndag 20 december 2010

Vinterskepnad

Det här med att skapa rumslighet är något som vi trädgårdsdesigner talar oss varma för. Ett tydligt rum med tak i form av trädkronor, väggar av häck, buskar eller hårda material som ett plank eller en mur och golv av grönt växtmaterial, stenläggning av varierande slag eller singel exempelvis. Därefter kommer själva inredningen och vad du fyller rummet med beror helt och hållet på vilken stil du vill ha. Att placera en sittplats invid en skyddande häck kan vara essentiellt för att kunna koppla av och njuta i sin trädgård.

Att det finns en rumskänsla i din trädgård kan vara extra viktigt under vintern, eftersom de allra flesta perenner har vissnat ned och gått i vila för några månader. Det städsegröna, dvs det som är grönt året om, utgör en viktig komponent i en trädgård i vinterskepnad. Finns det något vackrare än en azalea eller rhododendron när det är kallt ute och den effektivt rullar ihop sina blad.


Av släktet bambu finns det många olika arter och sorter. De är vintergröna och om du täcker rötterna med vissna löv under hösten så får den ett extra vinterskydd. Phyllostachys vivax- kinabambu klarar köldgrader ned till -18-22 C, bara en sån' sak!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...