onsdag 14 oktober 2009

Praktiskt arbete i Alnarpsparken

Gårdagen ägnades åt att utföra praktiskt arbete i Alnarpsparken. Vi skulle mötas vid den så kallade Parkladan kl. 8.30 och det var en väldigt kall morgon. Vi delades in i en grupp om fem personer och jag hamnade med en klasskompis, C. och 3 st blivande Landskapsingenjörer. Vårt arbete var att plantera ett antal träd, dvs komplettera det sk. sortimentet. Det innehåller ett pinnetum, dvs barrväxter, träd och buskar. På fackspråk kallas träd, barrväxter och buskar för lignoser.

Vi tilldelades en lista med ett antal lignoser och jag och C. skulle göra en jordblandning och finna och ställa de växter som vi skulle plantera på en flakmoped. De andra tre fick i uppgift att samla fakta om önskad ståndort och egenskaper för de föreslagna lignoserna.

Dagen förflöt på ett bra sätt. Vi började med att plantera Berberisbuskar, som t ex Berberis koreana. Planteringen skedde i Mypexduk som man gör en skåra i innan planteringen kan börja. Vi planterade även Euonymus alatus av sorten 'Little Moses' och tre andra benvedsbuskar, bl a en vintergrön.

En brokbladig Sambucus sattes på rätt plats i sortimentet och ett Betulaträd planterades nära Betula ermanii 'Blush' med sina karaktäristiska persikofärgade stammar med flagande bark. De är mycket fina!

Det var skönt med en dag med arbete utomhus och solen sken hela denna höstdag, vilket gladde mig otroligt mycket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...