onsdag 10 juni 2009

Dag 3- Hestercombe

The love of gardening is a seed that once sown never dies- Gertrude Jekyll

Hestercombe består av en landskapspark i skogen från den Georgianska tiden och skapades mellan år 1750-1786 av den dåvarande ägaren. Det finns en stor trädgård kring ett boningshus där konstnären Gertrude Jekyll har designat planteringarna och arkitekten Edward Lutyence har tagit fram designen för de byggda elementen, som viktorianska parterrer och trappor. Gertrude Jekyll använde sig av färgscheman då hon planerade växtbäddarna och planterade växter i drifts, dvs i sjok. Det ger en väldigt informell karaktär till denna i övrigt formella trädgård. Hon målade med växter och var före sin tid.

Framför huset finns terrasserade planteringar. Det är kända kompositioner med rosa Paeonia- luktpioner kantat av Bergenia. Andra planteringar i färgerna blått, med Lavandula- lavendel och kantnepeta och blommor i rosa och vitt. Gamla sorter av rosenbuskar kantade med Stachys- lammöra med sin silvriga ton.

Den här trädgården hade blivit försummad och igenväxt och började restaureras på 1990-talet.Plantering med en söt vallmo i en orange tonStörre bild av vallmon som jag beskrev ovan

Orangeriet vid Hestercombe
En vit Clematis montana i fonden


Gräsparterrer och växtbäddar


Photos by: Katharina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...