måndag 7 april 2014

Trädgårdsdesign, del 1- Golvet

Även en trädgård har golv, väggar och tak. Det kan vara grusgången som leder fram till din garageuppfart, en syrénhäck som omger en berså och parasollet som ger skugga över din uteplats. Liksom inom inredning är att skapa rumslighet och en ombonad känsla viktigt. Trädgårdar där man inte har tänkt på det kan ge dig agorafobi, rädsla för öppna platser. Skämt åsido, det är viktigt för att skapa en plats utomhus där du verkligen vill sitta.

Idag ska jag börja med att skriva om golv. Marktegel kan du ofta köpa i byggnadsvårdsbutiker och då är det ofta återvunnet, handslaget marktegel. Även nytt finns att köpa, men se då till att få titta på en större lagd yta, eftersom rött marktegel kan vara svårt att matcha med kulören på ditt hus.

Golvet kan också vara gräsmatta, marktäckare i en rabatt, en altan av lärkträ eller grusbeläggning kring upphöjda planteringsbäddar, eller pallkragar.

I en trädgård i Höganäs som har tillhört trädgårdsdesignern Ulla Molin så finns det ingen gräsmatta utan istället en matta av kattfot och ett vattenbad av lera som är 1 meter i diameter. Det är så vackert!


http://danielgrankvist.blogspot.se/2010/07/ulla-molins-tradgard-i-hoganas.html?m=0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...