onsdag 29 juni 2011

Lavendeltårta- Lavender cake


Lavendeltårta
In English below

3 dl grädde
1 paket blåbär, färska eller frysta
2 marängbottnar
1 paket icing (glasyr)
1 flaska lila karamellfärg
Torkade lavendelblommor att dekorera med. Har du egna lavendelplantor kan du skratta dig lycklig och torka dess blommor. För dig som inte har det finns de att köpa hos osterlenkryddor.se eller essencefabriken.se

Stockholms Eter & Essencefabrik, essencefabriken.se, skriver;
"Vi expedierar order vid ett varuvärde om minimum 250 kr.
Postförskottsavgift om 55 kr samt frakt tillkommer.
Kontakta oss för aktuella priser.
E-post: essencefabriken@minpost.nu, Tel. 08-20 83 26"

Vispa grädde och blanda mot slutet ned blåbär. Bred blåbärsgrädden mellan två färdiga marängbottnar. Rör ett paket färdig icing och färgsätt med lila karamellfärg. Bre ut icingen på den översta marängbotten. Strö över ett lager torkade lavendelblommor, servera och njut!


In English

1,5 cup of cream
1 pack of frozen blueberries
2 merengue flans
1 pack of icing
1 bottle of purple food colouring
Dried lavender flowers to decorate the cake with

Whip the cream and towards the end mix in the blueberries. With the help of a spatula spread the blueberry cream between the merengue flans. Mix a pack of icing with some purple food colouring and spread it on the top layer of merengue. Decorate the cake with dried lavender flowers, serve and enjoy!

tisdag 14 juni 2011

Höjdpunkter från Chelsea Flower Show



Crocus Nursery, på svenska Crocus Plantskola, har ställt upp och vunnit ytterligare en titel för Best in Show på Chelsea Flower Show. Den person som med Crocus personal har skapat den showträdgård som tog hem titeln Best in Show i år heter Cleve West.

http://blogs.crocus.co.uk/chelseaflowershow/

http://www.youtube.com/watch?v=HfdlVTepKh4&feature=player_embedded

Engelsmannen och trädgårdsdesignern Arne Maynard ska vara den som gestaltar nästa års showträdgård vid Chelsea Flower Show för Laurent- Perrier.

Nu följer några foton från vinnarträdgården.



fredag 10 juni 2011

Iris-blomstudie

Det finns flera olika arter av iris. En art är Iris pseudacorus - på svenska kallad svärdlilja. Den växer i och vid vattendrag. Det här exemplaret stod bland högt gräs invid en bäck som finns i Gottskär, på vägen ut mot Draget. Den är lämplig att använda om du ska anlägga en stor damm i din trädgård.

Iris pseudacorus

En annan som kan växa i vanligt substrat i en trädgård är den som kallas trädgårdsiris på svenska. Den är en hybrid mellan bland andra Iris germanica,
I pallida
och I variegata.

Trädgårdsiris


Nära studie av en trädgårdsiris

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...