måndag 9 maj 2011

Trädgårdsintresset spirar

Det var en fröjd att få arbeta på gardencenter i helgen. Många fina och goa' kunder som jag försökte hjälpa. De ställde frågor och ville även ha förslag på design för trädgården. Det gällde främst rabatter och det skulle vara så roligt att få se resultatet om någon säsong, eller två, men det är nog tyvärr inte en realitet. Förutom sommarblommor i plantskolan är gullviva i naturen är ett säkert tecken på att maj månad har anlänt.


Primula veris- Gullviva fångad på bild i Alnarps Västerskog, Skåne, den 22 april.

Tänk ändå vad många människor som är intresserade av odling i liten och stor skala. Suget efter sommarblommor så här när våren har anlänt är även det stort! Något jag tycker är snyggt är att komplettera planteringar bestående främst av perenner och buskar med sommarblommor av något slag. Det kan vara den svarta violen, petunior eller grönsaker rent av. Våga prova!

Idag är det tillbaka till vardagen och ett designprojekt av det medelstora slaget. Perennböcker, Botanica och boken Gräs & bambu, samt mitt första utkast till en plan på skisspapper täcker bordet i ateljén. Sköna maj välkommen!

måndag 2 maj 2011

Plantskolist och rådgivare

På fredag, den 6 maj, t o m söndag den 8:e och helgen den 20-22 maj kommer jag att arbeta som plantskolist hos Kålltorps Gardencenter. Det innebär att jag kommer att ge tips och råd till kunder i plantskolan. Det kan gälla frågor om trädgårdsdesign eller allmänna frågor om växter som jag ska försöka svara på efter bästa förmåga. Jag kommer även att rabattera mitt pris med 20 kronor per timme för den som beställer tid för trädgårdsdesign, stora som små jobb, de dagar jag befinner mig där. Gardencentret ligger på Kyrkåsplatsen i Göteborg och har telefonnummer 031-253674.



Samtidigt är det Trädgårdsdagar på Liseberg där ni kan låta er inspireras av nyheter i trädgården och av folk i den gröna branschen. http://liseberg.se/sv/hem/Nojesparken/Tradgard-och-kultur/Tradgardsdagarna/Program/ Därefter har ni raka spåret förbi Örgryte, mot Delsjön och Kålltorps Gardencenter för att fortsätta tala trädgård och köpa växter.

Välkomna att träffa mig på Kålltorps Gardencenter på fredag från kl 9.30 när vi öppnar till 18.00!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...