måndag 9 maj 2011

Trädgårdsintresset spirar

Det var en fröjd att få arbeta på gardencenter i helgen. Många fina och goa' kunder som jag försökte hjälpa. De ställde frågor och ville även ha förslag på design för trädgården. Det gällde främst rabatter och det skulle vara så roligt att få se resultatet om någon säsong, eller två, men det är nog tyvärr inte en realitet. Förutom sommarblommor i plantskolan är gullviva i naturen är ett säkert tecken på att maj månad har anlänt.


Primula veris- Gullviva fångad på bild i Alnarps Västerskog, Skåne, den 22 april.

Tänk ändå vad många människor som är intresserade av odling i liten och stor skala. Suget efter sommarblommor så här när våren har anlänt är även det stort! Något jag tycker är snyggt är att komplettera planteringar bestående främst av perenner och buskar med sommarblommor av något slag. Det kan vara den svarta violen, petunior eller grönsaker rent av. Våga prova!

Idag är det tillbaka till vardagen och ett designprojekt av det medelstora slaget. Perennböcker, Botanica och boken Gräs & bambu, samt mitt första utkast till en plan på skisspapper täcker bordet i ateljén. Sköna maj välkommen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...