lördag 30 januari 2010

Vargaslätten



Vargaslätten är en naturalistisk trädgård som ligger inne i en skogsglänta i Simlångsdalen i Halland. Det är inte en för allmänheten öppen trädgård, men som student vid SLU har jag fått äran att besöka den vid två tillfällen.
Den skapades av arkitekten Sigfrid Ericson, vars verk är bl a utformningen av Götaplatsen i Göteborg, Konstmuseumet som ligger där och Masthuggskyrkan i samma stad. Han var även rektor för Slöjdföreningens skola, som ligger strax intill Avenyn, det som idag heter HDK, Högskolan för design- och konsthantverk. I boken 'Vargaslätten- historien om en trädgård' av Christina Högardh- Ihr beskrivs Ericson som en man "som ständigt var omgiven av människor och man kan nog ana att en stor del av hans liv bestod av hårt arbete". Enligt samma bok var han en passionerad man som i sitt privata liv älskade Ruth, en prästdotter ifrån den här dalen, Ibsen, Tolstoj och blommor.

Nils-Olof Nilsson är trädgårdsmästaren som har skött om Vargaslätten som vore den hans egen trädgård. Den vilda floran på Vargaslätten är mycket artrik och omgivningarna påminner närmast om ett "norrländskt landskap, med åsar, mörkgröna barrskogar och många sjöar."

Jag förslår att du lånar boken jag skriver om ovan eftersom den är bra skriven och har fina och njutbara bilder. Njut av dessa foton som jag har tagit på Vargaslätten!




fredag 15 januari 2010

Nytt år, mer studier med siktet inställt på min examen

Idag hade vi avslutning på kursen Växtkomposition. Vår lärare bjöd på god tårta och sedan fick vi ge honom feedback på vad som har varit bra och mindre bra med kursen.

På måndag ska jag och mina klasskompisar påbörja arbetet med att skriva C-uppsats. Det ska bli riktigt spännande, intressant och en verklig utmaning!

Det kommer mer information om hur arbetet med den fortlöper. I nästa veckan handlar det om att jag ska göra en arbetsplan och alltså planera hur jag ska disponera min tid under dessa drygt tre månader som jag kommer att arbeta med mitt examensarbete.

Trevlig helg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...