lördag 30 januari 2010

VargaslättenVargaslätten är en naturalistisk trädgård som ligger inne i en skogsglänta i Simlångsdalen i Halland. Det är inte en för allmänheten öppen trädgård, men som student vid SLU har jag fått äran att besöka den vid två tillfällen.
Den skapades av arkitekten Sigfrid Ericson, vars verk är bl a utformningen av Götaplatsen i Göteborg, Konstmuseumet som ligger där och Masthuggskyrkan i samma stad. Han var även rektor för Slöjdföreningens skola, som ligger strax intill Avenyn, det som idag heter HDK, Högskolan för design- och konsthantverk. I boken 'Vargaslätten- historien om en trädgård' av Christina Högardh- Ihr beskrivs Ericson som en man "som ständigt var omgiven av människor och man kan nog ana att en stor del av hans liv bestod av hårt arbete". Enligt samma bok var han en passionerad man som i sitt privata liv älskade Ruth, en prästdotter ifrån den här dalen, Ibsen, Tolstoj och blommor.

Nils-Olof Nilsson är trädgårdsmästaren som har skött om Vargaslätten som vore den hans egen trädgård. Den vilda floran på Vargaslätten är mycket artrik och omgivningarna påminner närmast om ett "norrländskt landskap, med åsar, mörkgröna barrskogar och många sjöar."

Jag förslår att du lånar boken jag skriver om ovan eftersom den är bra skriven och har fina och njutbara bilder. Njut av dessa foton som jag har tagit på Vargaslätten!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...