torsdag 29 april 2010

Wanås och trädgårdsutställning

Under två dagar har jag och sju klasskompisar arbetat med att plantera och montera för en trädgårdsutställning vid Wanås slott. Utställningen börjar den 16 maj och pågår till i oktober. Den har fått namnet och har temat Staden växer- Gröna kvarter. Sex stycken blivande trädgårdsingenjörer har skrivit sina examensarbeten kring det temat och har arbetat praktiskt med att förbereda för att vår klass skulle hjälpa till med att bygga upp det. Vi arbetade i två team under vardera två dagar.

I den skog och park som omger slottet finns en konstutställning med ett 40-tal permanenta verk.


Den bjuder på en hel del överraskningar och fina verk av konstnärer som Roxy Paine, Ann-Sofi Sidén och Den åttonde skorstenen av Jan Svenungsson. Den finns även en utställning inomhus där konstnärer som Marianne Lindberg De Geer och en installation kallad Svindel av Charlotte Gyllenhammar.
Besök utställningen vid Wanås slott om du är intresserad av trädgård, växter, vill lära dig mer och få inspiration. Adress till deras hemsida www.wanås.se


För den som vet vad den ska leta efter skymtar slottet, som familjen Wachtmeister bor i, som ett vitt fält vid horisonten. Det här vattendraget tog jag kort på vid en morgonpromenad i skogen vid Wanås slott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...