torsdag 11 mars 2010

Trädgårdsmässa

För en dryg vecka sedan besökte jag Malmömässan som ligger fint i Västra hamnen, invid Turning torso, i Malmö. Hem- och villamässan pågick och samtidigt pågick en trädgårdsmässa i anslutande lokaler. Det var en väldigt stor mässa och mycket som jag var helt ointresserad av. Trädgårdsdelen hade en del bra utställare. Jag tyckte mycket om Flyinge plantskolas monter. De hade byggt upp en monter med buskar, träd och i mossan vilade ett 50-tal fina grodor av plast eller porslin, vilket är jag inte säker på eftersom jag inte vågade röra dem. Kameran borde ha fått följa med mig, men den gjorde den inte det denna gång.
Det var en del landskaps- och trädgårdsarkitekter som ställde ut. En del av dem hjälpte personer med sina trädgårdar och skissade på förslag till arkitektur av densamma. I en monter med ett holländskt företag köpte jag 3 knölar av Gloriosa superba, klätterlilja, och en jordgubbsplanta, som ska ge bär hela sommaren påstod han som sålde den till mig.


Gloriosa superba- klätterlilja

Frön av allehanda kvalitet och sort föll mig också i smaken och ett tiotal fröpåsar fick lov att följa med mig hem. Det visar sig dock vara något av ett bekymmer att förkultivera vissa av dem eftersom säckarna med substrat i vårt garage fortfarande är frusna. Molnfria dagar måste snart visa sig för att det ska vara möjligt att plantera något!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...