söndag 29 november 2009

Producera mera!

Att arbeta med något kreativt kan ibland vara hämmande. Författare brukar tala om writer's block, då de inte kan skriva en text, trots att de verkligen vill. Det är verkligen något jag kan identifiera mig med, det kan inträffa emellanåt då man är mitt uppe i en kreativ process eller precis innan man ska sätta igång att arbeta. Det kräver att du producerar något även om du inte skulle bli helt nöjd med slutresultatet. Producera mera får bli dagens motto och nu ska jag fortsätta med det. Hej då!

Fantastiskt foto



Jag kände att jag verkligen ville lägga upp det här fotot i min blogg. Det ser ut som om blommorna blev trötta och lade ned sina huvuden på häcken för att vila en stund. Det är ett poetiskt foto, tycker jag. Vackert!


A wonderful photo! I had to include this photo in my blog. It looks like the flowers were tired and laid their heads to rest on the hedge for a while. I think it's a very poetic photo. Just beautiful!

tisdag 24 november 2009

Årets perenn år 2010



Foto:Rickard Nordström/Perennagruppen

Koreansk plymspirea, Aruncus aethusifolius, har utsetts till Årets perenn 2010.
Det är en riktig allroundväxt som har en rund och tät tuva som är fräsch hela säsongen i både soliga och skuggiga lägen. Enligt Perennagruppen är den ett fynd för marktäckning men också i kruka och som liten, finstämd solitär.
Bakom utmärkelsen Årets perenn står perennaodlarna i Sverige, som på detta sätt vill skapa intresse för och puffa för sorter som man tycker förtjänar större uppmärksamhet. Syftet är att lyfta fram särskilt värdefulla trädgårdsväxter. Årets perenn ska alltid vara frisk, härdig, vacker och lättodlad.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...